2008. szeptember 10., szerda

Mária Rádió * Jézust ,adja neked!

A Mária Rádió története

Európa, a misszió egykori bölcsője, maga is missziós területté vált. Az emberek elfordultak a hittől és sokféle módon próbálják betölteni a szívükben így megüresedett helyet. 1987-ben II. János Pál pápa ezért „Új Evangelizációra" hívott fel minden hívő keresztényt, hogy hitelesen képviselje és hirdesse, hogy az igazi boldogságot az ember egyedül Krisztusban találja meg.

1983
Az észak-olaszországi Erba városának egyik plébániáján létrejön egy rádió, amely a Szűzanya tiszteletére a „Radio Maria" nevet veszi fel. Naponta szentmisét és teljes Rózsafüzért közvetít és különös figyelemmel fordul a szenvedők felé. Az adást azonban az improvizáció és a technikai amatőrség jellemzi.

1987
II. János Pál pápa felhívása nyomán Erbában megalakul a „Radio Maria" egyesület, melyben világi hívek és egyházi személyek önkéntes alapon működnek együtt felajánlva lelki és szakmai tapasztalataikat. Mária Rádió Projekt néven új programot dolgoznak ki, melyben az imádságot és a katolikus hit oktatását helyezik a középpontba.

1990
Olaszország szerte elterjed és ismertté válik a „Radio Maria". Hallgatók milliói segítenek imával, önkéntes munkával és anyagilag.

1998
Megalakul a Mária Rádiók Világcsaládja, hogy a különböző országokban az olasz mintára sugározni kezdő Mária Rádiók összehangoltan és egységesen tudjanak működni. Ma már szinte minden kontinensen van Mária Rádió, és a Szűzanya hangja továbbra is újabb és újabb országokban kelti fel a hívek vágyát, hogy a saját nyelvükön szólaljon meg.

2004
Szerbiában megkezdi adását az Újvidéki Mária Rádió, amely napi 12 órában magyar nyelvű műsort sugároz.

2006
Januártól, évtizedes előkészítés után, megszólal a Magyar Mária Rádió Budapesten és környékén. Márciustól az Erdélyi Mária Rádió napi 12 óra magyar nyelvű műsort ad.

200?
Előkészületben van a Felvidéki Mária Rádió, amely a tervek szerint napi 12 óra magyar nyelvű műsort fog szolgáltatni.

Nincsenek megjegyzések: